Varför kompositbalkong?

Många anledningar till att välja en unik kompositbalkong

Svensktillverkad balkongplatta i komposit där kärnan består av trä från svenska skogar hermetiskt inneslutet med glasfiberlaminat och överstruket med en brandsäker topcoat tillverkat enligt en patenterad metod

Kompositbalkongen väger mindre än fjärdedel av en betongplatta
Låg vikt som förenklar hantering, montering och infästning
Bättre totalekonomi tack vare den låga vikten
Tål extrem väderlek, kraftigt slitage och har lång livslängd med 25 årsgaranti
De är brand och belastningsprovade hos Statens Provningsanstalt (Se certifikat)
Estetiskt tilltalande design som kan fås i olika färger
Fabriksmonterade rostfria bultar för säker upphängning vilket förenklar montaget
Halkskyddad ovansida som är mycket tålig mot slitage
Avrinningsskydd i bakkant och på sidorna
Vi erbjuder hela 25 års garanti på våra kompositplattor!

Testad hos Sveriges Tekniska Forskningsinstitut

Våra balkongen klarar kraven från Statens Provningsanstalt avseende brandsäkerhet och hållfasthet.

Se Certifikat

Nya balkonger

Innovativ och stabilpartner för montage av kompositbalkonger till nyproduktion

FÖR HUSÄGARE OCH BYGGENTREPRENÖRER

Norrlands Balkongmontage är en totalleverantör av kundanpassade kompositbalkongsystem där allt från design/konstruktion, kompositbalkonger, räcken och stål för fastsättning ingår.

Våra kompositbalkonger passar alla former av nyproduktion och byte av balkonger. Med egna konstruktörer och erfarna montörer kan vi vara med i design- och byggprocessen från start till mål för alla typer av projekt där det ska byggas nytt eller bytas ut balkonger. Vi har byggt upp ett komplett sortiment av innovativa lösningar som kan levereras och monteras snabbt och säkert var som helst i Sverige. Vår balkongplatta som är en svensktillverkad kompositplatta är en unik och patenterad konstruktion där kärnan består av trä från svenska skogar hermetisk inneslutet och överstruken med en brandsäker topcoat.

  • Kompositbalkongen väger en fjärdedel av en betongplatta
  • Låg vikt som förenklar hantering, montering och infästning vilket ger en bra totalekonomi
  • Tål extrem väderlek, kraftigt slitage och har lång livslängd med 25 års garanti
  • De är brand och belastningsprovade (Se certifikat)
  • Estetiskt tilltalande design som kan fås i olika färger
  • Fabriksmonterade rostfria bultar för säker upphängning vilket förenklar och snabbar upp montaget
  • Halkskyddad ovansida som är mycket tålig mot slitage
  • Avrinningsskydd i bakkant och på sidorna
  • Droppkanter framtill och på sidorna
  • Inga problem med köldbryggor

Med Norrlands Balkongsystems många unika lösningar tillsammans med vår kompetens blir valet enkelt när man vill ha ett modernt och framtidssäkert balkongsystem. Kontakta oss så kan vi börja prata!

Vägen till nya eller utbyte av balkonger!

1. Kontakt

Vi träffas först där vår representant tar reda på era behov och vad ni har för önskemål rörande era nya balkonger. Vår representant kommer sedan att berätta om hur en balkongentreprenad går till och presentera Norrlands Balkongmontage. 

2. Förslag

Vi tar fram ett förslag på hur balkongerna kan se ut baserat på våra diskussioner och hur ert hus har byggts och från när ert område är ifrån.

3. Presentation

Vi presenterar vårt förslag för er personligen.

4. Offert

Efter att vi har fått återkoppling på vårt förslag och fått kommentarer kan vi återkomma och presentera en offert som omfattar allt från ritningar fram till att era nya balkonger sitter på plats och är slutbesiktade. Våra offerter är oftast fastprisbaserade för att ni ska undvika ev. extra kostnader. Vi kan också ta hand om bygglovsansökan. 

5. Projektledare

När vi har kommit överens om att montera era balkonger kommer vi att utse en projektledare för själva montaget. Projektledaren är med under hela montaget till dess att entreprenaden är slutbesiktigad. För montaget skall också en Kontrollansvarig (KA) och besiktningsman utses och som sedan finns med genom hela byggprocessen och ser till att allt fungerar som det ska. 

6. Mätning

Innan själva montaget påbörjas genomför vi noggranna mätningar och kontroller av fastighetsfasaden. Detta för att säkerställa att allt blir rätt och att konstruktionerna är säkra.

7. Konstruktion och tillverkning

Våra balkonger tillverkas på fabriken i Fällfors strax utanför Skellefteå. Räcken och stål tillverkas i Skellefteå och Arbrå. Vi har full kontroll på hela konstruktions- och leveransprocessen.

8. Montage

Att montera balkonger är inte ett säsongsarbete utan vi monterar våra balkonger året runt. Många får sina balkonger färdiga lagom till att vårsolen börjar titta fram och värma upp mark och människor.

9. Slutbesiktning

När montaget är slutfört skall entreprenaden slutbesiktigas av en auktoriserad besiktningsman. Ni som kund är med och säkerställer att alla blir nöjda.

10. Dags för invigning

När entreprenaden är slutbesiktigad och klar kan det kanske vara läge för en gemensam invigning och en liten fest.


balkongbyten

Uppgradera ditt hus med nya kompositbaserade balkonger

När man byter balkong eller monterar en ny balkong öppnarman upp nya vyer för dig som bor där. Balkongen blir som enförlängning av lägenheten och man får ett nytt rum. Väljer manatt glasa in den blir den ett rum som kan användas året runt.

Med en balkong ökar man värdet på lägenheten. Det har visat sig att vid försäljning av jämförbara lägenheter att den som har balkong i princip alltid säljs till ett högre pris än en lägenhet utan balkong. I de flesta fallen har värdeökning varit större än vad balkongen kostade att installera. 

Balkonger till alla typer av hus och på olika platser
Vi installerar balkonger i nyproduktion och till befintliga hus. Här på vår hemsida hittar du olika bilder på genomförda projekt som kan fungera som inspiration för dig i din fortsatta planering.

Vill du ha en öppen eller inglasad balkong?
När du investerar i en balkong så får du ett nytt rum som ger dig och din familj nya möjligheter. Det första valet är om balkongen ska vara öppen men förberedd för inglasning eller om den ska glasas in direkt. Det kan vara klokt att ha räcken och balkongen i sig förberedd för inglasning om du vill avvakta med det till ett senare tillfälle. Idag finns det många olika alternativ för räcken gjorda för att passa in på olika fasader. Genom att tillföra huset balkonger ger man huset nya rum och fasaden får ett nytt attraktivt utseende Att bygga balkong blir som att ge huset ett nytt rum och ger fasaden ett attraktivt utseende. Våra montörer är experter på smidig montering och utför arbetet utan att påverka den befintliga fasaden.

Pris på balkongbygge
Vi på Norrlands Balkongmontage skräddarsyr balkongerna utifrån dina önskemål och vad tekniken och reglerna medger. När du börjar fundera på en balkong eller ska byta din gamla balkong bör du också fundera på andra behov än bara själva balkongen som skydd för sol och vind. Kanske bör den ha insynsskydd?

Vi levererar en komplett lösning inom ramen för ett totalåtagande det innehåller allt från första kontakt till en färdig balkonglösning. I vårt totalåtagande ingår projektledning, planering, konstruktionslösningar, produktion av fästen, balkongplattor, räcken ev. inglasning och montage på plats. 

För mer information om att bygga balkong är du hjärtligt välkommen att höra av dig till oss för en förutsättningslös diskussion om olika lösningar. Vi har mer än 30 års erfarenhet av att montera balkonger från Kiruna och söderut. Kontakta oss så kan vi börja prata

Funderar ni på att skaffa balkong?

Kontakta oss så berättar vi mer om hur du enkelt och kostnadseffektivt kan skaffa balkong

Kontakta oss

Loftgångar

Loftgångar i kompositmaterial för nybyggnation

Det har återigen blivit populärt att bygga hus med loftgångar för att kunna bygga mer kostnadseffektivt. Våra loftgångar tillverkas på samma sätt som balkongplattor med den skillnaden att varje element är något större.

Mått och storlekar

Det idealiska måttet för ett loftgångselement är 2x4 meter men det går att få dem i större storlek och självfallet även i mindre. Loftgångarna fästs på stålpelare i framkant och mot väggfästen i fasaden. Precis som med balkongerna kan även loftgången levereras i olika färger.

Eftersom loftgångarna utsätts för mer slitage än en vanlig balkong täcks loftgångarna med en polyurea färg som förstärker slitstyrkan av loftgången enormt. Färgen är extremt resistent, vattentät och omedelbart härdande på våra loftgångar och den avger heller inga lättflyktiga organiska föreningar och är därför också ett miljövänligt val.

Kontakta oss så kan vi börja prata